Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό! Αν είστε φαν του σκορδόψωμου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην λατρέψετε αυτή την υπέροχη εκδοχή του, η οποία ταιριάζει με κάθε γεύμα.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 μπαγκέτα
- 1/4 φλιτζανιού ελαφρώς αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Κόβουμε την μπαγκέτα οριζόντια στη μέση και αλείφουμε καλά την κάθε πλευρά με το μείγμα βουτύρου-σκόρδου.
- Κλείνουμε τη μπαγκέτα, την τυλίγουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ανοίγουμε ξανά την μπαγκέτα στη μέση, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές με παρμεζάνα και ψήνουμε μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr