Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για σκορδόψωμο με παρμεζάνα

Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό! Αν είστε φαν του σκορδόψωμου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην λατρέψετε αυτή την υπέροχη εκδοχή του, η οποία ταιριάζει με κάθε γεύμα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 μπαγκέτα
  • 1/4 φλιτζανιού ελαφρώς αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
  2. Ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το πιπέρι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  3. Κόβουμε την μπαγκέτα οριζόντια στη μέση και αλείφουμε καλά την κάθε πλευρά με το μείγμα βουτύρου-σκόρδου.
  4. Κλείνουμε τη μπαγκέτα, την τυλίγουμε με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, ανοίγουμε ξανά την μπαγκέτα στη μέση, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές με παρμεζάνα και ψήνουμε μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρώς.
  6. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates