SYNTAGES-ARTTABLE-SARDELES-FOYRNOY

Η καλύτερη συνταγή για σαρδέλες φούρνου

Το ψάρι του καλοκαιριού, οικονομικό και πολύ υγιεινό, σε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή.

Υλικά 
(για 4 άτομα)

  • 1 κιλό σαρδέλες μεγάλες
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα για το σερβίρισμα
  • 1 κρεμμύδι για το σερβίρισμα
  • 2 καρδιές μαρουλιού για το σερβίρισμα
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ανακατεύουμε με το λάδι, το πιπέρι, το σκόρδο και τη ρίγανη.
  2. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  3. Σερβίρουμε τις ψητές σαρδέλες σε μεγάλο πιάτο μαζί με τα λεμόνια κομμένα στα τέσσερα. Γαρνίρουμε με λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως καρδιές μαρουλιού, φέτες ντομάτας και ροδέλες κρεμμυδιού.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

follow on instagram popup image