ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σαλάτα με τραγανό προσούτο και μοτσαρέλα

Post by: 29/06/2019 0 comments

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 100 γραμμάρια προσούτο, σε λεπτές φέτες
  • 8 φλιτζάνια ανάμεικτα σαλατικά (όπως ρόκα, ραντίτσιο, μαρούλι φριζέ)
  • 200 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε το προσούτο σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό, για 10 με 15 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
  3. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και τη σκορπίζουμε πάνω από τα λαχανικά.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Προσθέτουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons