Υλικά (για 4 άτομα)
- 100 γραμμάρια προσούτο, σε λεπτές φέτες
- 8 φλιτζάνια ανάμεικτα σαλατικά (όπως ρόκα, ραντίτσιο, μαρούλι φριζέ)
- 200 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε το προσούτο σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό, για 10 με 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και τη σκορπίζουμε πάνω από τα λαχανικά.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης