Βάζουμε τα όσπρια στη διατροφή μας, φτιάχνοντας με αυτά πρωτότυπες και γευστικές σαλάτες! Δροσερή και χορταστική, η συγκεκριμένη σαλάτα τρώγεται και σαν ένα ολοκληρωμένο γεύμα, πλούσιο σε διατροφική αξία.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 φλιτζάνια φασόλια άσπρα
- 1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα
- 1 φλιτζάνι φασόλια χάνδρες
- 1 φλιτζάνι φασόλια κόκκινα
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ
- 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη τριμμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τα όσπρια από την προηγούμενη μέρα.
- Τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Σε μία βαθιά πιατέλα για σαλάτα ρίχνουμε όλα τα όσπρια, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε απαλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το μπολ.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.
Πηγή: www.arttable.gr