Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για σαλάτα με ανάμεικτα όσπρια

Βάζουμε τα όσπρια στη διατροφή μας, φτιάχνοντας με αυτά πρωτότυπες και γευστικές σαλάτες! Δροσερή και χορταστική, η συγκεκριμένη σαλάτα τρώγεται και σαν ένα ολοκληρωμένο γεύμα, πλούσιο σε διατροφική αξία.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 φλιτζάνια φασόλια άσπρα
  • 1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 φλιτζάνι φασόλια χάνδρες
  • 1 φλιτζάνι φασόλια κόκκινα
  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

 

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε τα όσπρια από την προηγούμενη μέρα.
  2. Τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  4. Σε μία βαθιά πιατέλα για σαλάτα ρίχνουμε όλα τα όσπρια, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια  και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε απαλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το μπολ.
  5. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates