ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ρύζι με κοτόπουλο λεμονάτο και κουρκουμά

Post by: 16/06/2018 0 comments

Εύκολη συνταγή για ένα πιάτο με άρωμα ανατολής. Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα, ένα μπαχαρικό πολύ διαδεδομένο κυρίως στην ινδική και γενικά στην ασιατική κουζίνα, προσθέτει ιδιαίτερη γεύση και χρώμα στο φαγητό.
Υλικά  (για 4 άτομα)

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι βρασμένο (ελαφρά σκληρό)
  • 1/3 του φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι τριμμένο
  • χυμό από δύο λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ½ φλιτζάνι φρεσκοτριμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεστάνει και ροδίζουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου. Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε για μερικά λεπτά το ψήσιμο και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο (περίπου 30 λεπτά). Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη ζεστό νερό.
  2. Όταν το κοτόπουλο είναι βρασμένο και με λίγα υγρά προσθέτουμε το θυμάρι, τον κουρκουμά, τον αρακά, το ρύζι, αλατοπίπερο και βράζουμε ανακατεύοντας απαλά για 7-8 λεπτά ακόμη.
  3. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμένη παρμεζάνα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons