ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ριζότο με φακές και λαχανικά.

Post by: 14/03/2020 0 comments

Νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που μας προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής αξίας και φυτικές ίνες χάρη στο συνδυασμό ρυζιού και φακής. Ιδανικός τρόπος για να καταναλώσουμε τις φακές τις πιο ζεστές μέρες που ο καιρός δεν μας ανοίγει την όρεξη για την παραδοσιακή σούπα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 250 γραμμάρια φακές
  • 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια νερό, ζεστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες, λιωμένες στο μούλτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό και μαϊντανόαλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τις φακές, τις βράζουμε για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τις στραγγίζουμε.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ύστερα, προσθέτουμε το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και το ιδρώνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό, περιμένοντας να απορροφηθεί κάθε φορά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Στο ενδιάμεσο, ρίχνουμε και την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και τη ρίγανη.
3. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα, τις φακές, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να γίνει το ρύζι.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons