Θρεπτική και απολαυστική σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα και ως ελαφρύ γεύμα. Ιδανική υγιεινή επιλογή για το τάπερ της δουλειάς!
Υλικά (για 2 άτομα)
- 250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια φέτα πικάντικη (προαιρετικά)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σος
- 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ρεβίθια με το κουκουνάρι, την πιπεριά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, προσθέτουμε τη φέτα κομματιασμένη (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Πηγή: www.arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης