ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ρεβιθοσαλάτα με λιαστή ντομάτα

Post by: 10/08/2019 0 comments

Θρεπτική και απολαυστική σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα και ως ελαφρύ γεύμα. Ιδανική υγιεινή επιλογή για το τάπερ της δουλειάς!

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια φέτα πικάντικη (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη σος

  • 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ρεβίθια με το κουκουνάρι, την πιπεριά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  2. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, προσθέτουμε τη φέτα κομματιασμένη (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
  3. Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons