Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για πολύχρωμο ριζότο λαχανικών

Αρωματικό και ανάλαφρο ριζότο με λαχανικά. Συνδυάζεται με διάφορα πιάτα και δίνει μια πολύχρωμη νότα στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 350 γραμμάρια ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 λίτρο ζωμό από κότα
  • 150 γραμμάρια φουντίτσες από μπρόκολο
  • ½  φλιτζάνι καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομματάκια
  • ½ φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο για 5-6 λεπτά τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μπρόκολο, τις ντομάτες, το καρότο τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.  Προσθέτουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί.
2. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι  το ρύζι να αρχίσει να πίνει το ζουμί του. Σταδιακά ανακατεύουμε.
3. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό και να βράζουμε το ριζότο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να στέκεται στο δόντι.
4. Μόλις το ρύζι έχει απορροφήσει το ζουμί του, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates