ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για πίτσα με θαλασσινά.

Post by: 23/05/2020 0 comments

Μια πίτσα με άρωμα θαλασσινό που θα δώσει πιο καλοκαιρινό αέρα στο τραπέζι σας. Φτιάξτε την και απολαύστε την με κρύο λευκό κρασί ή με ουζάκι.

Υλικά (για 2-4 άτομα)

  • 1 βάση πίτσας
  • 200 γραμμάρια γαρίδες, κατεψυγμένες ή φρέσκες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
  • 200 γραμμάρια μύδια ψίχα, κατεψυγμένα
  • 2 μικρά καλαμαράκια, κατά προτίμηση φρέσκα
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας για πίτσα, έτοιμη ή σπιτική
  • 150 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Χωρίζουμε τα καλαμαράκια σε κορμούς και πλοκάμια. Κόβουμε τους κορμούς σε λεπτές ροδέλες και αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα.
2. Σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες, τα μύδια και τα καλαμαράκια μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε 1/4 φλιτζανιού νερό και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη ώσπου να μαλακώσουν.
3. Παίρνουμε τη ζύμη για την πίτσα, τη βάζουμε σε ένα ταψί για πίτσα και την αλείφουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώνουμε στη συνέχεια τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε από πάνω τα θαλασσινά και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το τυρί. Την ψήνουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons