ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα.

Post by: 17/08/2019 0 comments

Οι αγαπημένες μας πιπεριές Φλωρίνης αφήνουν μια γλύκα σε όποιο φαγητό μπουν. Γεμιστές με φέτα είναι ένα πολύ νόστιμο και εύκολο ορεκτικό που γίνεται πάντα ανάρπαστο.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 12 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 200 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
  • 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 μικρή ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για τη γέμιση
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε και κρατάμε στην άκρη τα καπάκια και αφαιρούμε από το εσωτερικό τις μεμβράνες και τα σπόρια.
    2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Στο μούλτι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη ντομάτα, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
    3. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις κλείνουμε με τα καπάκια τους. Ρίχνουμε λίγο νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι πιπεριές και να λιώσει το τυρί.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons