Μακαρονάδα με ιδιαίτερη και δυνατή γεύση για τους λάτρεις του μπλε τυριού. Μια πολύ εύκολη συνταγή που γίνεται στο πι και φι.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 300 γραμμάρια πένες ριγωτές
- 200 γραμμάρια. τρυφερά φύλλα σπανάκι
- 150 γραμμάρια μπλε τυρί, θρυμματισμένο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία.
- Ενώ βράζουν, αφαιρούμε ένα φλιτζάνι νερό και σε ένα τηγάνι μαραίνουμε το σπανάκι.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος, το blue cheese και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr