Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για πένες με φρέσκα κολοκυθάκια.

Ένα ανάλαφρο και γρήγορο πιάτο με λίγα υλικά και γεμάτο φρεσκάδα. Απολαύστε το μεσημέρι ή βράδυ με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο πένες
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
2. Όσο βράζουν οι πένες, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Στραγγίζουμε τις πένες και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τα μυρωδικά και την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates