Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για πατατοσαλάτα με ραπανάκια, αρακά και σάλτσα γιαουρτιού

Μια νοστιμότατη και αρωματική, ανοιξιάτικη σαλάτα με ελαφριά σος γιαουρτιού και λεπτή γεύση, που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα ψητό κρέας ή ψάρι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό πατάτες μικρές, πολύ καλά πλυμένες και βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 5 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια δυόσμου
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για τη σαλάτα μας, οι πατάτες θα πρέπει να είναι βρασμένες (σε αλατισμένο νερό) αλλά όχι πολύ, ώστε να κρατάνε και να μην τρίβονται.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ελαφρά όλα τα υλικά της σάλτσας. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  3. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα δύο. Τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα και ρίχνουμε μέσα και τον αρακά, τα ραπανάκια, τα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και τη σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε απαλά (να μην διαλυθούν οι πατάτες), πασπαλίζουμε με άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates