ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για πανακότα με μέλι και λάιμ.

Post by: 16/05/2020 0 comments

Δροσιστικό και ανάλαφρο γλυκό που θα κλείσει υπέροχα τα γεύματά σας. Γίνεται εύκολα, αν και χρειάζεται τον χρόνο του στο ψυγείο για να πήξει. Φροντίστε να το κάνετε από το προηγούμενο βράδυ.

Υλικά (για 5-6 άτομα)

  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
  • 400 γραμμάρια γάλα ελαφρύ
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 6 μικρά φύλλα ζελατίνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ

 

Εκτέλεση

1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να είναι έτοιμο να βράσει. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα ρίχνουμε μαζί με το ξύσμα λάιμ στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν.
3. Βάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ που περιέχει παγάκια ώστε να χαμηλώσει η θερμοκρασία του.
4. Μοιράζουμε το περιεχόμενο σε 6 ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 7 ώρες. Σερβίρεται κρύα.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons