ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, σπανάκι και τυριά.

Post by: 26/10/2019 0 comments

Οι ομελέτες μάς λύνουν τα χέρια όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο και γευστικό με τα λίγα υλικά που έχουμε στο ψυγείο. Σε αυτή την πεντανόστιμη και υγιεινή φριτάτα (ή αλλιώς ομελέτα φούρνου) δοκιμάζουμε τον αγαπημένο συνδυασμό μανιταριών και σπανακιού. Τέλεια για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό μαζί με μια πράσινη σαλάτα και δροσερό λευκό κρασί.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 100 γραμμάρια φρέσκα τρυφερά φύλλα από σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 4 αυγά καλά χτυπημένα
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα
  • 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι το σπανάκι, τα κρεμμύδια, την πάπρικα και τα μανιτάρια αλατοπιπερώνοντας ελαφρά. Μόλις μαλακώσουν τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
    2.Σε ένα μπολ χτυπάμε  τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά, τον άνηθο και ελάχιστο αλατοπίπερο. Ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά από το σουρωτήρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
    3. Με το υπόλοιπο λάδι  λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι πυρέξ, απλώνουμε μέσα όλο το υλικό από το μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.

Πηγή: www.arttable.gr

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons