ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου με λεμόνι και παρμεζάνα

Post by: 23/05/2018 0 comments

Τρυφερά, ζουμερά και με το άρωμα του λεμονιού και της παρμεζάνας, ταιριάζουν θαυμάσια με ένα αρωματικό πιλάφι ή με πατάτες χωριάτικες τηγανητές. Αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γραμμάρια κιμά από κοτόπουλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 μέτρια πατάτα καθαρισμένη
  • 1 μέτρια ντομάτα ξεσποριασμένη
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • 1 αυγό
  • ξύσμα από 2 μέτρια λεμόνια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε την πατάτα από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και με τα χέρια μας τη στύβουμε ώστε να μην έχει καθόλου υγρά.
  2. Πιέζουμε με τα χέρια μας τη ντομάτα ώστε να βγάλει όλα τα υγρά και τρίβουμε την ψίχα της στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
  3. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τον κιμά κοτόπουλου, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, την τριμμένη πατάτα, την τριμμένη ψίχα ντομάτας, το αυγό, την πάπρικα, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κάνουμε το περιεχόμενο της λεκάνης μία μπάλα και τη βάζουμε για 1ώρα περίπου στο ψυγείο.
  4. Πλάθουμε  με λαδωμένα χέρια ομοιόμορφα μπιφτέκια, τα λαδώνουμε εξωτερικά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί . Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλατοπίπερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπιφτέκια. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε 2-3 φορές.
  5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons