Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για μεθυσμένες γαρίδες με ούζο.

Μια συνταγή για εκείνες τις υπέροχες βραδιές με φίλους και καλό μεζέ. Λαχταριστές γαρίδες που φτιάχνονται πανεύκολα και συνοδεύουν καταπληκτικά το ουζάκι μας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι ούζο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε την πιπερίτσα και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι οι γαρίδες να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Σερβίρουμε τις γαρίδες πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates