Μια συνταγή για εκείνες τις υπέροχες βραδιές με φίλους και καλό μεζέ. Λαχταριστές γαρίδες που φτιάχνονται πανεύκολα και συνοδεύουν καταπληκτικά το ουζάκι μας.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 500 γραμμάρια γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι ούζο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε την πιπερίτσα και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι οι γαρίδες να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: arttable.gr