ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για μελιτζάνες παπουτσάκια με τυρί

Post by: 20/07/2019 0 comments

Το απόλυτα καλοκαιρινό, οικογενειακό φαγητό. Λιγάκι μπελαλίδικο, αλλά με μια πλούσια γεύση που ανταμείβει κάθε κόπο. Δοκιμάστε το σε μια εκδοχή χωρίς μπεσαμέλ, με τα τυριά να δημιουργούν μια νοστιμότατη κρούστα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 8 μελιτζάνες μακρόστενες
  • 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σπιτική ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 16 φέτες κασέρι ή γκούντα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση 

  1. Κόβουμε μια λωρίδα κατά μήκος από κάθε μελιτζάνα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τη μισή ψίχα την οποία φυλάμε σε ένα μπολ. Τις μισοάδειες μελιτζάνες τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι ,το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης για 5-6 λεπτά. Αφού τσιγαριστεί ο κιμάς, τον σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα, την ψίχα από τις μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 40 περίπου λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του χωρίς πολλά υγρά.
  3. Στο μεταξύ, τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε φυτικό λάδι για 2-3 λεπτά. Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά εσωτερικά και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, να στραγγίξουν απ’ το λάδι, μέχρι να ετοιμαστεί ο κιμάς.
  4. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με το άνοιγμα προς τα πάνω και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. Με 1 φλιτζάνι νερό και 1/2 φλιτζάνι ντομάτα που έμεινε φτιάχνουμε μια απλή σάλτσα και περιχύνουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
  5. Πέντε λεπτά πριν τις βγάλουμε, σκεπάζουμε κάθε μελιτζάνα με 2 φέτες τυρί. Αφού λιώσει το τυρί, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις σερβίρουμε ζεστές.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons