Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για μανιτάρια με κουρκούτι μπύρας.

Απλή αλλά και πολύ νόστιμη συνταγή για τραγανά τηγανητά μανιτάρια, με ελάχιστα υλικά. Από τα πιο αγαπημένα μας μεζεδάκια.

Υλικά (για 6-8 άτομα)

  • 500 γραμμάρια μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και κομμένα σε λωρίδες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού μπύρα (ιδανικά μια lager)
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγέν
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την μπύρα, τους κρόκους των αυγών, το αλεύρι, το αλάτι και τα πιπέρια. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Ενώνουμε τα δύο μείγματα φτιάχνοντας έναν χυλό.
2. Περνάμε τα μανιτάρια από τον χυλό και στη συνέχεια τα βάζουμε προσεκτικά ένα-ένα στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα με λαβίδες, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
3. Πασπαλίζουμε χοντρό αλάτι και σερβίρουμε με μια σος της αρεσκείας μας.

 

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates