ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για μακαρονοσαλάτα με κολοκυθάκια, μοτσαρέλα και μυρωδικά

Post by: 08/06/2019 0 comments

Ένα πιάτο πλούσιο σε άρωμα και γεύση. Απλούστατο στην παρασκευή του, μπορεί να σερβιριστεί κι ως ένα ελαφρύ γεύμα τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 250 γραμμάρια ζυμαρικά όπως πένες ή ριγκατόνι
  • 2/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού, κομμένα σε κομμάτια με το χέρι
  • 1/4 φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και απ’ τις δύο μεριές. Τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξίδι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  2. Βάζουμε τον μαϊντανό, τον μισό βασιλικό και το ελαιόλαδο στο μούλτι, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  3. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Ύστερα, προσθέτουμε τη σάλτσα βασιλικού, το ξύσμα λεμονιού, την κάππαρη και την μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί απαλά, δοκιμάζουμε και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.  Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο βασιλικό.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons