ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για λουκουμάδες με γιαούρτι.

Post by: 04/01/2020 0 comments

Οι αγαπημένοι μας λουκουμάδες σε μία ιδιαίτερη εκδοχή, χωρίς μαγιά, αλλά με γιαούρτι στο χυλό που τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Σερβίρουμε κλασικά με μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.

 

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.
2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι. Μόλις ζεσταθεί καλά, “κόβουμε” κουταλιές με ένα μεγάλο κουτάλι που βουτάμε πρώτα σε κρύο νερό και τις ρίχνουμε στο λάδι. Μόλις ροδίσουν καλά οι λουκουμάδες, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
3. Τους σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένους με κανέλα και μέλι.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons