Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για λαβράκι ψητό γεμιστό με λεμόνι και μυρωδικά

Ελαφρύ και υγιεινό γεύμα για τις εκείνες τις μέρες που αποζητάς ένα νόστιμο ψάρι όσο τίποτα. Για το καθημερινό ή το τραπέζι της παρέας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 ολόκληρα λαβράκια (περίπου 500 γραμμάρια το καθένα), χωρίς τα κεφάλια και τις ουρές, πλυμένα και καθαρισμένα από τα λέπια και τα εντόσθια
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 λεμόνια, 1 κομμένο σε λεπτές φέτες και 1 κομμένο σε χοντρές φέτες (για
  • το σερβίρισμα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση 

  1. Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι-γκριλιέρα. Αλατοπιπερώνουμε τις κοιλιές των ψαριών και γεμίζουμε το καθένα με ένα κλαδάκι θυμάρι, ένα φύλλο δάφνης και 2 λεπτές φέτες λεμονιού. Αλείφουμε εξωτερικά τα ψάρια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
  2. Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
  3. Σερβίρουμε αμέσως, με τις φέτες λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τραπέζι.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates