Ελαφρύ και υγιεινό γεύμα για τις εκείνες τις μέρες που αποζητάς ένα νόστιμο ψάρι όσο τίποτα. Για το καθημερινό ή το τραπέζι της παρέας.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 ολόκληρα λαβράκια (περίπου 500 γραμμάρια το καθένα), χωρίς τα κεφάλια και τις ουρές, πλυμένα και καθαρισμένα από τα λέπια και τα εντόσθια
- 4 κλωναράκια θυμάρι
- 4 φύλλα δάφνης
- 2 λεμόνια, 1 κομμένο σε λεπτές φέτες και 1 κομμένο σε χοντρές φέτες (για
- το σερβίρισμα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια σχάρα ή ένα τηγάνι-γκριλιέρα. Αλατοπιπερώνουμε τις κοιλιές των ψαριών και γεμίζουμε το καθένα με ένα κλαδάκι θυμάρι, ένα φύλλο δάφνης και 2 λεπτές φέτες λεμονιού. Αλείφουμε εξωτερικά τα ψάρια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
- Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
- Σερβίρουμε αμέσως, με τις φέτες λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τραπέζι.
Πηγή: www.arttable.gr