Λαχταριστά αφράτα κρουασανάκια βουτύρου που θα δώσουν άρωμα Γαλλίας σε κάθε στιγμή της ημέρα σας. Γεμίστε τα με τυρί κρέμα και σπιτική μαρμελάδα αχλάδι και συνοδέψτε τα με τον πρωινό σας καφέ!
Υλικά (για 12 κρουασάν)
- 1 συσκευασία κατεψυγμένα κρουασάν βουτύρου
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια σπιτική μαρμελάδα αχλάδι
Για την σπιτική μαρμελάδα αχλάδι
Υλικά
- 8 φλιτζάνια αχλάδια ώριμα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 λοβούς βανίλιας, σχισμένους κατά μήκος και ξεσποριασμένους
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3-6 κουταλιές της σούπας πηκτίνη σε σκόνη
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τα κομμένα αχλάδια μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια (και τα σποράκια). Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν και να μπορούν εύκολα να θρυμματιστούν με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας. Με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη μαρμελάδα στην κατσαρόλα (αφού αφαιρέσουμε πρώτα τη σχισμένη βανίλια) μέχρι να έχουμε ένα λείο σχεδόν πουρέ. Ρίχνουμε την πηκτίνη και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείνουμε με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. ( Η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο).
- Βάζουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε τα κρουασάν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση, τοποθετούμε στο κάτω μέρος τους από λίγο τυρί κρέμα. Προσθέτουμε από πάνω λίγη σπιτική μαρμελάδα και τα σκεπάζουμε με το επάνω μέρος τους. Σερβίρουμε αμέσως.
Extra tip: Αν θέλετε μπορείτε να σπάσετε λίγα καρύδια μέσα στην μαρμελάδα πριν γεμίσετε το κρουασάν.
Πηγή: www.arttable.gr