Πολύ εύκολο και νόστιμο ορεκτικό με άρωμα θάλασσας για τα γιορτινά τραπέζια και τα καλέσματα. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού ή κρακεράκια γαρνίροντας, εάν θέλουμε, με κάπαρη.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα horseradish (από βαζάκι)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα (εκτός από την κάπαρη) στο μούλτι και τα πολτοποιούμε – όχι πάρα πολύ, να μην γίνουν δηλαδή σαν λείος πουρές. Δοκιμάζουμε τη γεύση για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι ή αλάτι (εξαρτάται και από τη μάρκα του σολομού).
2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού γαρνίροντας, εάν θέλουμε, με την κάπαρη.
Πηγή: www.arttable.gr