Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για κρέμα καπνιστού σολομού

Πολύ εύκολο και νόστιμο ορεκτικό με άρωμα θάλασσας για τα γιορτινά τραπέζια και τα καλέσματα. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού ή κρακεράκια γαρνίροντας, εάν θέλουμε, με κάπαρη.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα horseradish (από βαζάκι)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα (εκτός από την κάπαρη) στο μούλτι και τα πολτοποιούμε – όχι πάρα πολύ, να μην γίνουν δηλαδή σαν λείος πουρές. Δοκιμάζουμε τη γεύση για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι ή αλάτι (εξαρτάται και από τη μάρκα του σολομού).
2. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε πάνω σε φέτες ψωμιού γαρνίροντας, εάν θέλουμε, με την κάπαρη.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates