Μια υπέροχη συνταγή για κοτόπουλο με νόστιμη κρεμώδη σάλτσα από μουστάρδα, τυρί μασκαρπόνε και το γνωστό σιτσιλιάνικο κρασί Marsala. Συνοδεύστε το με ρύζι ή ζυμαρικά τύπου φετουτσίνι.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, τριμμένο
- 1 φλιτζάνι κρασί Marsala
- 1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να μειωθεί στο μισό.
- Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα υγρά του και το ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Πηγή: www.arttable.gr