ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για κις με μανιτάρια και μπέικον.

Post by: 20/02/2021 0 comments

Η καλύτερη συνταγή για κις με μανιτάρια και μπέικον.

Εύκολη και πλούσια σε γεύση αλμυρή τάρτα με μανιτάρια, μπέικον και τυρί. Για ένα υπέροχο πρωινό, μεσημεριανό η βραδινό γεύμα.

Υλικά (για 6-8 άτομα)

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 80 γραμμάρια κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 3-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση

  • 8 χοντροκομμένες φέτες μπέικον, ψημένες στο φούρνο για 15 λεπτά και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 6 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας), τριμμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη μουστάρδας και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την πατάμε να ανοίξει σε δίσκο, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  2. Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Χτυπάμε μαζί τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μπέικον, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε δίσκο. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη σε αυτή, να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35-45 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά πριν την κόψουμε. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons