ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για κάστανο γλυκό του κουταλιού.

Post by: 14/12/2019 0 comments

Υπέροχο γλυκό του κουταλιού με έναν από τους πιο νόστιμους χειμωνιάτικους καρπούς. Το καθάρισμα των κάστανων είναι λιγάκι κουραστικό, αλλά το γλυκό είναι πραγματικά εξαιρετικό και αξίζει τον κόπο. Διαλέξτε κάστανα με υγιή όψη, μεγάλα και γυαλιστερά και τολμήστε το! Αν θέλετε πιο πειραγμένη τη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε βανίλια ή/και κανέλα.

Υλικά (για 1 κιλό περίπου γλυκό)

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

1.Χαράζουμε λίγο τα κάστανα στην επίπεδη πλευρά τους και τα βάζουμε σε μπόλικο νερό να βράσουν για περίπου 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια τα καθαρίζουμε από την εξωτερική και την εσωτερική φλούδα- με προσοχή γιατί διαλύονται εύκολα.

2.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 650 ml νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Προσθέτουμε τα κάστανα, αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

3.
Αφήνουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα για 12 ώρες τουλάχιστον ή 1 ημέρα να ρουφήξουν το σιρόπι.

4.
Την επομένη βράζουμε ξανά το σιρόπι με τα κάστανα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προς το τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει το σιρόπι.

5.
Όταν κρυώσει, μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons