ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για καρμπονάρα με κολοκύθα!

Post by: 29/09/2018 0 comments

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού κι αγαπημένου πιάτου ζυμαρικών, για τους λάτρεις της κολοκύθας. Κρεμώδης και πλούσια, χωρίς αυγό, με το μπέικον και το φασκόμηλο να της δίνουν ξεχωριστή γεύση.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 400 γραμμάρια ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 800 γραμμάρια ψίχα κίτρινης κολοκύθας, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 400 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα συν έξτρα για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε και το φασκόμηλο ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά μέχρι το μπέικον να ψηθεί και να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον και το φασκόμηλο από το τηγάνι και τα βάζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Στο τηγάνι αφήνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το λίπος που έβγαλε το μπέικον.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και αλατοπίπερο και ψήνουμε ανακατεύοντας για 7 λεπτά περίπου μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στη συνέχεια το ζωμό, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό.
  3. Στο μεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνι al dente. Φροντίζουμε τη στιγμή που θα είναι έτοιμη η σάλτσα να είναι έτοιμα και τα λιγκουίνι. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
  4. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ προσεχτικά και τμηματικά το περιεχόμενο του τηγανιού με την κολοκύθα (που το έχουμε αφήσει μερικά λεπτά να κρυώσει  λίγο), προσθέτοντας σταδιακά και την κρέμα γάλακτος.
  5. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ στο τηγάνι που είχαμε την κολοκύθα, προσθέτουμε και τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ¼ του φλιτζανιού από το νερό που φυλάξαμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά περίπου για να ενωθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
  6. Σερβίρουμε σε πιάτα γαρνίροντας με παρμεζάνα, ψημένο μπέικον με φασκόμηλο και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons