ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για καρμπονάρα με γιαούρτι

Post by: 07/09/2019 0 comments

Εύκολη και πολύ νόστιμη παραλλαγή της αγαπημένης μακαρονάδας. Το γιαούρτι με λίγα λιπαρά την κάνει πολύ πιο ελαφριά χωρίς όμως να χάνει κάτι από την ξεχωριστή γεύση της.

Υλικά
(για 4 άτομα)

  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 200 γραμμάρια μπέικον καπνιστό (ή παντσέτα), ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 1 ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, σοτάρουμε στο λάδι το μπέικον σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται καφετί.
3. Σε ένα μπολ, που το έχουμε διατηρήσει ζεστό, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μισή παρμεζάνα και αλατοπίπερο. Σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε στη συνέχεια και το μπέικον.
4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα γυρίζουμε αμέσως στη ζεστή κατσαρόλα που έβραζαν. Προσθέτουμε και τα υλικά από το μπολ και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό νερό των ζυμαρικών που φυλάξαμε.
5. Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή και δίπλα σε μπολ την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons