ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα με ψητά ροδάκινα και πέστο δυόσμου

Post by: 30/06/2018 0 comments

Γλυκά, ψημένα ροδάκινα, φρέσκια μοτσαρέλα και μυρωδάτο πέστο σε μια γευστικότατη σαλάτα. Αποτελεί από μόνη της ένα ελαφρύ γεύμα, αλλά συνοδεύει εξαιρετικά και το ψητό κρέας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 φρέσκα ώριμα ροδάκινα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο
  • 2 φλιτζάνια ρόκα
  • λίγη φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • λίγες κουταλιές πέστο (βλέπε συνταγή παρακάτω)
  • λίγο ψημένο κουκουνάρι
  • αλάτι & πιπέρι

Για την πέστο

  • 1 γεμάτο φλιτζάνι δυόσμο και βασιλικό
  • 1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι ψημένο (ή καρύδια)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο (ή και λίγο περισσότερο)
  • νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Κόβουμε τα ροδάκινα σε 6 κομμάτια το καθένα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα ροδάκινα με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και μια μικρή πρέζα αλάτι.
  2. Ζεσταίνουμε και λαδώνουμε ελαφρά μια σχάρα ή ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις φέτες ροδάκινου στην καυτή σχάρα και τις ψήνουμε από κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά χωρίς να τις μετακινήσουμε. Τις βγάζουμε από τη σχάρα και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα πέστο: χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι και προς το τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο ανάλογα με την υφή που θέλουμε να έχει η σάλτσα μας.
  4. Ανακατεύουμε τη ρόκα με λίγο ελαιόλαδο και λίγες πρέζες αλάτι. Τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλα, τα ροδάκινα, μερικές κουταλιές πέστο και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι και σερβίρουμε.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons