Σας περίσσεψαν μελιτζάνες και κολοκυθάκια; Φτιάξτε μια πολύ νόστιμη καλοκαιρινή πίτσα και απολαύστε την μαζί με κρύα μπυρίτσα.
Υλικά (για 6 άτομα)
- 1 βάση πίτσας
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για το ταψί
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανακατεύουμε τις φέτες λαχανικών με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και απλώνουμε σε αυτό τη βάση πίτσας. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά και τη μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι η βάση και τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.
Πηγή: www.arttable.gr