ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για καλοκαιρινή πίτσα με μελιτζάνα και κολοκυθάκια.

Post by: 15/06/2019 0 comments

Σας περίσσεψαν μελιτζάνες και κολοκυθάκια; Φτιάξτε μια πολύ νόστιμη καλοκαιρινή πίτσα και απολαύστε την μαζί με κρύα μπυρίτσα.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1 βάση πίτσας
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για το ταψί
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανακατεύουμε τις φέτες λαχανικών με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και απλώνουμε σε αυτό τη βάση πίτσας. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά και τη μοτσαρέλα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
  3. Ψήνουμε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι η βάση και τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να λιώσουν τα τυριά.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons