ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για γλυκές κρέπες με ψητά ροδάκινα και βερίκοκα

Post by: 25/07/2018 0 comments

Οι γλυκές κρέπες αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση για πρωινό ή επιδόρπιο, καθώς είναι εύκολες να φτιαχτούν (με το σωστό τηγάνι) και με λίγη φαντασία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γευστικότατο πιάτο σαν αυτό που σας παρουσιάζουμε. Το ψήσιμο βαθαίνει τη γεύση των ροδάκινων και των βερίκοκων και το συγκεκριμένο πιάτο είναι πιο νόστιμο όσο τα φρούτα είναι ακόμα ζεστά.

Υλικά (για 6-8 άτομα)

Για τις κρέπες

  • 80 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
  • 20 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 20 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα φρούτα

  • 1 κιλό ανάμεικτα ροδάκινα & βερίκοκα
  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη αλευριού, τα αυγά, το 1/3 από το γάλα, το αλάτι και το νερό και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα για τα αυγά. Όταν το μείγμα είναι αρκετά πηχτό, το αραιώνουμε με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας προσεχτικά και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  2. Μόλις περάσει η 1 ώρα φτιάχνουμε και ψήνουμε τις κρέπες ως εξής: Ζεσταίνουμε  ένα αντικολλητικό τηγάνι 12 εκατοστών και με ένα πινέλο το αλείφουμε με βούτυρο. Το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα της κρέπας και το περιστρέφουμε ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά (πρέπει να είναι χαμηλή) και μόλις οι άκρες της κρέπας αρχίσουν να ζαρώνουν, να ξεκολλάνε και να παίρνουν χρώμα την γυρίζουμε για 6-7 δευτερόλεπτα και από την άλλη μεριά. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα φαρδύ πιάτο, τις διατηρούμε ζεστές και ετοιμάζουμε τα φρούτα.
  3. Σε μπεν μαρί θερμαίνουμε το μέλι με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και να γίνει το μείγμα αραιό.
  4. Κόβουμε τα φρούτα στα δύο (αν είναι μεγάλα στα τέσσερα), τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ στους 180 βαθμούς για 5-6 λεπτά περίπου. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, λαδώνουμε πάλι και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.
  5. Αδειάζουμε τα φρούτα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το μείγμα μελιού-βουτύρου και το ξύσμα λεμονιού.
  6. Γεμίζουμε τις ζεστές κρέπες με το μείγμα αυτό από το μπολ, τις τυλίγουμε και τις πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη. Σερβίρονται ζεστές.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons