ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για φιλέτο ψαριού στη σχάρα με λαχανικά.

Post by: 19/09/2020 0 comments

Ένα ωραίο και εύκολο πιάτο ψαριού με συνοδεία λαχανικών της εποχής, που χαρίζουν άρωμα και γεύση.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 φιλέτα ψαριού (πέρκα ή συναγρίδα ή άλλο ψάρι) περίπου 1 κιλό
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2-3 μικρές ντομάτες ολόκληρες ή κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες 1/2 εκ.
  • 1κολοκύθι, κομμένο σε φέτες 1/2 εκ.
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες στη μέση
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα να σφίξουν από το αλάτι. Αν πρόκειται για κατεψυγμένα φιλέτα, τα ξεπαγώνουμε καλά πρώτα.
2. Λαδώνουμε μια σχάρα πάνω από αναμμένα κάρβουνα. Λαδώνουμε τις φέτες ντομάτας, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις πιπεριές, τα βάζουμε στη σχάρα μαζί με τα φιλέτα του ψαριού και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε μεριά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με ένα πινέλο λαδώνουμε τα φιλέτα και τα λαχανικά. Στη μέση περίπου του ψησίματος, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες λαχανικών.
3. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα, με λίγο λαδολέμονο και τα ψημένα λαχανικά δίπλα.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons