Μια εύκολη συνταγή για γευστικό ψαράκι! Μπορείτε φυσικά να τη δοκιμάσετε και με άλλα φιλέτα ψαριού.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα πέρκας (περίπου 200 γραμμάρια το καθένα)
- 250 γραμμάρια φακές
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- άνηθο ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ξίδι μπαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη και το ολόκληρο σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις φακές με τον άνηθο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα.
Πηγή: www.arttable.gr