ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για φιλέτο πέρκας σε αρωματική σαλάτα από φακές

Post by: 27/07/2019 0 comments

Μια εύκολη συνταγή για γευστικό ψαράκι! Μπορείτε φυσικά να τη δοκιμάσετε και με άλλα φιλέτα ψαριού.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 φιλέτα πέρκας (περίπου 200 γραμμάρια το καθένα)
  • 250 γραμμάρια φακές
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη και το ολόκληρο σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις φακές με τον άνηθο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons