ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και φέτα

Post by: 31/08/2019 0 comments

Η γέμιση από σπανάκι και φέτα μετατρέπει το στεγνό στήθος κοτόπουλου σε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Μια ωραία ιδέα για τα οικογενειακά τραπέζια του Σαββατοκύριακου. Σερβίρουμε με ρύζι ή με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
  • 300 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο και στραγγισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση 

1. Ζεστάνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το σπανάκι, το ξύσμα λεμονιού και μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα τη φέτα.

2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά κάθε φιλέτο στήθος κατά μήκος, ξεκινώντας λίγο πιο κάτω από την άκρη του, για να δημιουργήσουμε μια “τσέπη”. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τις τσέπες με το μείγμα σπανάκι-φέτα. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

3. Τοποθετούμε τα γεμιστά φιλέτα σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

4. Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο και τα ψήνουμε για 35-45 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ρύζι ή με μια πράσινη σαλάτα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons