Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα με κους κους που μπορεί να καταναλωθεί σκέτη, ως ένα ελαφρύ γεύμα, ή να συνοδεύσει ψάρι, κρέας και κοτόπουλο.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 πακέτο κους κους
- 10 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- 4 κολοκυθάκια
- 2 μικρές μελιτζάνες
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός από τα ντοματίνια. Μόλις ροδίσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (αν χρησιμοποιούμε μαροκινό κους κους, το βάζουμε σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ, ρίχνουμε βραστό νερό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει). Το σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα λαχανικά, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ξανά. Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ντοματίνια και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης