Απλό, λαχταριστό και γευστικότατο σουφλέ με ψωμί του τοστ, τυριά και ζαμπόν. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο να μαγειρέψετε για την οικογένεια, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.
Υλικά (για 1 μέτριο ταψί)
- 12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
- 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
- 12 φέτες τυρί ένταμ
- 1/2 φλιτζάνι τυρί γκούντα τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
- 2-3 αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
- βούτυρο για το βουτύρωμα του ταψιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα κεραμικό ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζουμε τον πάτο του με την τριμμένη φρυγανιά. Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ από τη μια μεριά.
- Τοποθετούμε τις μισές φέτες του τοστ στο ταψί με την βουτυρωμένη μεριά προς τα πάνω. Τις καλύπτουμε με τις μισές φέτες ένταμ και από πάνω απλώνουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με το μισό γκούντα, το μισό κασέρι και λίγο πιπέρι. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες τοστ, φέτες ενταμ και το υπόλοιπο κασέρι και γκούντα.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε πιπέρι και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Το βάζουμε για 15λεπτά στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και ψήνουμε στον φούρνο για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό.
Πηγή: arttable.gr