ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ.

Post by: 06/03/2021 0 comments

Απλό, λαχταριστό και γευστικότατο σουφλέ με ψωμί του τοστ, τυριά και ζαμπόν. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο να μαγειρέψετε για την οικογένεια, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.

Υλικά (για 1 μέτριο ταψί)

  • 12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 12 φέτες τυρί ένταμ
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί γκούντα τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
  • 2-3 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
  • βούτυρο για το βουτύρωμα του ταψιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε ένα κεραμικό ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζουμε τον πάτο του με την τριμμένη φρυγανιά. Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ από τη μια μεριά.
  2. Τοποθετούμε τις μισές φέτες του τοστ στο ταψί με την βουτυρωμένη μεριά προς τα πάνω. Τις καλύπτουμε με τις μισές φέτες ένταμ και από πάνω απλώνουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με το μισό γκούντα, το μισό κασέρι και λίγο πιπέρι. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες τοστ, φέτες ενταμ και το υπόλοιπο κασέρι και γκούντα.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε πιπέρι και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Το βάζουμε για 15λεπτά στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και ψήνουμε στον φούρνο για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons