ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο με μπύρα και πορτοκάλι.

Post by: 01/02/2020 0 comments

Ένα υπέροχο μαριναρισμένο χοιρινό φιλέτο για το βραδινό μας. Το ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στη σχάρα και συνοδεύουμε με σαλατούλα από ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα.

Υλικά(για 4 άτομα)

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε 4 φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο συν 2 κουταλιές της σούπας για τη γαρνιτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 3/4 φλιτζανιού μπύρα
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι τριμμένο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 3 μεγάλες ντομάτες, χωρίς σπόρους και κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένο
  • 200 γραμμάρια σκληρή φέτα σε κυβάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, τη μπύρα, το λάδι, το θυμάρι, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το σκόρδο και λίγο πιπέρι.
    2. Καθαρίζουμε τις φέτες χοιρινού από λίπος και πέτσες και με το πλατύ μέρος ενός μαχαιριού, τις χτυπάμε να γίνουν πιο λεπτές.
    3. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα μικρό ταψάκι, ρίχνουμε πάνω τους τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
    4. Βγάζουμε τις φέτες από το ταψάκι, χωρίς να τις σκουπίσουμε, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε στη σχάρα του γκριλ στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά από κάθε μεριά.
    5. Ενώ ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και συνοδεύουμε τα φιλέτα χοιρινού.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons