ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για χοιρινή τηγανιά με κόκκινη σάλτσα

Post by: 08/12/2018 0 comments

Μια πεντανόστιμη τηγανιά είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα για μεζέ με την παρέα. Με αυτή τη συνταγή, το κρέας γίνεται τρυφερό, με μοναδική σαλτσούλα. Ταιριάζει τέλεια με πατάτες τηγανητές αλλά και με ρύζι.

 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομματάκια
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατο σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο δενδρολίβανο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Μόλις αρχίσει να κοκκινίζει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Μόλις οι πιπεριές μαλακώσουν προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε μία-δύο φορές. Σβήνουμε με το κρασί.
  2. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 60 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  3. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι του, προσθέτουμε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons