ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ανοιξιάτικο ριζότο με σπαράγγια και αρακά

Post by: 27/03/2019 0 comments

Υπέροχο ριζότο με τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης. Εύκολο στην προετοιμασία και αναπάντεχα νόστιμο στη γεύση.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μικρά εσαλότ, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι σπαράγγια, κομμένα σε φετάκια
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο αρακά καθαρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε να σιγοβράζει.
    2. Σε μια άλλη φαρδιά κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μία πρέζα αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
    3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύσουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε μία κουτάλα ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε έτσι ρίχνοντας το ζωμό σταδιακά και περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί, μέχρι να τελειώσει σχεδόν ο ζωμός και το ρύζι να μαγειρευτεί αλλά να είναι al dente. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
    4. Πέντε λεπτά περίπου πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα τον αρακά και τα σπαράγγια. Προσθέτουμε περισσότερο ζωμό αν χρειάζεται. Μόλις το ριζότο μας αποκτήσει την επιθυμητή υφή, προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons