ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ανοιχτή πίτα με ντοματίνια, κολοκύθι και φέτα!

Post by: 22/09/2018 0 comments

Λαχταριστή αλμυρή τάρτα σφολιάτας που μυρίζει καλοκαίρι! Γίνεται στο άψε σβήσε και με λίγα υλικά. Την απολαμβάνουμε μαζί με μια πράσινη σαλάτα κι ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 20 ντοματίνια
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 200 γραμμάρια φέτα, σε χοντρά τρίμματα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1/4 φλιτζανιού άνηθο, χοντροκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια μεγάλη και ελαφρώς λαδωμένη φόρμα τάρτας. Πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα και την τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι.
  2. Ανακατεύουμε το κολοκύθι μαζί με τη φέτα, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  3. Στο ενδιάμεσο, περιχύνουμε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο και το ξύδι, αλατίζουμε κατά βούληση και τα βάζουμε σε ένα ξεχωριστό ταψί στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά. Όταν αρχίσουν να σκάνε, τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
  4. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, σκορπίζουμε τα ψητά ντοματίνια από πάνω και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά πριν την κόψουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons