ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ανάποδη τάρτα με μπανάνες.

Post by: 13/03/2021 0 comments

Μια υπέροχη γλυκιά τάρτα για τους λάτρεις της μπανάνας. Όσο πιο ώριμες οι μπανάνες που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει!

Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου το μείγμα μας γίνει καραμέλα. Την απλώνουμε γρήγορα στη βάση μιας μέτριας ταρτιέρας.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε κυλίνδρους 3-4 εκατοστών. Τους τοποθετούμε όρθιους τον έναν δίπλα στον άλλο μέσα στην ταρτιέρα, επάνω στην καραμελωμένη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  3. Καλύπτουμε τις μπανάνες με το φύλλο ζύμης. Όσο φύλλο περισσεύει το σπρώχνουμε στις άκρες προς τα μέσα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε διάφορα σημεία.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι η τάρτα να πάρει ωραίο χρώμα.
  5. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αναποδογυρίζουμε αμέσως σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons