ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για αγκινάρες ψητές με λαδολέμονο.

Post by: 26/05/2020 0 comments

Οι αγκινάρες είναι από τα πιο ευέλικτα λαχανικά της άνοιξης! Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και συνδυάζονται με πολλά υλικά. Όσο για τη γεύση, τώρα που είναι η εποχή τους, σε αποζημιώνει. Ιδού μία απλούστατη συνταγή για να τις απολαύσουμε.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 6 φρέσκες αγκινάρες
  • 2 λεμόνια, το χυμό τους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για το ταψί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες: Αφαιρούμε όλα τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και με ένα μαχαιράκι κόβουμε τις άκρες από τα φύλλα που έμειναν. Κόβουμε τα κοτσάνια στα 3-5 εκ. από τη βάση της αγκινάρας. Κόβουμε τις αγκινάρες στα δύο κατά μήκος και τις βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό όπου έχουμε στύψει το ένα λεμόνι.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει, προσθέτουμε αλάτι και τις σκελίδες σκόρδου και ρίχνουμε τις αγκινάρες. Τις βράζουμε για 12 με 15 λεπτά, να μισομαλακώσουν.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Όταν οι αγκινάρες έχουν κρυώσει αρκετά για να τις πιάσουμε, αφαιρούμε με ένα κουταλάκι το χνούδι από το κέντρο τους. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε σε αυτό τις αγκινάρες σε μια στρώση, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν λίγο, γυρίζοντάς τες μία φορά.
4. Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στο ταψί το χυμό ενός λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις αγκινάρες με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons