Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ζυμαρικά με σάλτσα παντζαριών.

Πλούσιο, υγιεινό και όμορφο σε εμφάνιση πιάτο ζυμαρικών, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, για όσους θέλουν κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Σερβίρεται ιδανικά με μία κουταλιά φρέσκια ρικότα από πάνω.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά (ριγκατόνι, βίδες ή σπαγγέτι)
  • 700 γραμμάρια παντζάρια, πλυμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2/3 φλιτζανιού ρικότα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο τα παντζάρια και τα τυλίγουμε μαζί με τις σκελίδες σκόρδο σε αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, περίπου 1 ώρα.
2. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο βράζουν.
3. Βγάζουμε τα παντζάρια από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια καθαρίζουμε τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε φέτες.
4. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ψημένα παντζάρια μαζί με το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα καρύδια και τη λιαστή ντομάτα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε, όσο χρειάζεται, και αλατίζουμε κατά βούληση.
5. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά που έχουμε στραγγίξει με τη σάλτσα μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates