Η καλύτερη σπιτική συνταγή για τυλιχτά σουβλάκια σολομού με τζατζίκι και λαχανικά.

Δοκιμάσαμε να τυλίξουμε τον ψητό σολομό σε πίτες για σουβλάκι, μαζί με ντοματίνια, πιπεριές, φέτα και τζατζίκι. Το αποτέλεσμα; Άκρως γευστικό! Μια ωραία και πρωτότυπη ιδέα για ελαφρύ δείπνο.

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το τζατζίκι

  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό          
  • 1/2 αγγούρι καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη του καρότου
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τα σουβλάκια

  • 450 γραμμάρια φρέσκο σολομό, χωρίς πέτσα και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 6 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τις πίτες

  • 6-8 έτοιμες πίτες
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 βαζάκι πάστα ελιάς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε το τζατζίκι. Πιέζουμε το αγγούρι με τα χέρια μας ώστε να στραγγίξει από τα υγρά του. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το τζατζίκι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις

2. Μαρινάρουμε το σολομό. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πιπεριά, το μπαλσάμικο, την  καπνιστή πάπρικα, τον  άνηθο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το σολομό και ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας ο σολομός να σκεπαστεί από τα καρυκεύματα

3. Ψήνουμε το σολομό. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Περνάμε τα κομμάτια του σολομού σε μεταλλικά σουβλάκια και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε μεριά.

4. Γεμίζουμε τις πίτες. Ζεσταίνουμε τις πίτες για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ύστερα, τις βάζουμε πάνω στον πάγκο και απλώνουμε στη μέση μία κουταλιά τζατζίκι, 4-5 κομμάτια σολομού, λίγη πάπρικα, λίγη πάστα ελιάς, μερικά ντοματίνια και κάμποση φέτα. Σερβίρονται ζεστές.

Πηγή: arttable.gr

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

follow on instagram popup image