Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για τιραμισού με κάστανο.

Το πιο διάσημο ιταλικό επιδόρπιο γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με κάστανα, εύκολα και γρήγορα. Ένα φίνο γλυκό με γεμάτη γεύση, ιδανικό για να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο.

Υλικά (για 3 μεγάλα ποτήρια)

  • 12 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 αυγά φρέσκα (κατά προτίμηση βιολογικά), χωρισμένα σε κρόκους και
  • Ασπράδια
  • 200 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 4 κάστανα μαρόν γλασέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας πουρέ ή κρέμα κάστανου
  • 2 κουταλιές της σούπας σοκολατένια τσιπς
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρούμι
  • 1/2 φλιτζάνι έτοιμο καφέ εσπρέσο
  • σκόνη κακάο για πασπάλισμα
  • σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τον καφέ και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου και το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να είναι λείο το μείγμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις ενώνουμε τα δύο μείγματα.
  4. Φτιάχνουμε το τιραμισού: στον πάτο κάθε ποτηριού βάζουμε λίγη κρέμα, προσθέτουμε κομμάτια μαρόν γλασέ και τα τσιπς σοκολάτας, από πάνω μπισκότα σπασμένα  σε κομμάτια, που τα έχουμε πρώτα βουτήξει στιγμιαία στον καφέ με το ρούμι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση και ολοκληρώνουμε με κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με μαρόν γλασέ και προαιρετικά με σαντιγί και πασπαλίζουμε με κακάο.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates