Τραγανή βάση μπισκότου, βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε και ολόφρεσκα φρούτα σε ένα λαχταριστό γλυκό με όμορφα χρώματα.
Υλικά (για 8 ατομικές τάρτες)
Για τη βάση
- 200 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 50 γραμμάρια μαλακό ανάλατο βούτυρο
Για την κρέμα
- 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
- 1 μικρό κουταλάκι βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Τα φρούτα
- 100 γραμμάρια φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 100 γραμμάρια μύρτιλα
- 100 γραμμάρια βατόμουρα
- 100 γραμμάρια σμέουρα
Εκτέλεση
1. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 κομμάτια και πιέζουμε το κάθε κομμάτι στη βάση και στα τοιχώματα σε ατομικά ταψάκια για τάρτες με αποσπώμενη βάση. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 20-30 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη βανίλια και το μέλι μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά.
3. Βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο και στρώνουμε στη βάση μπισκότου την κρέμα με μια σπάτουλα. Ξαναβάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο να παγώσουν για 4 ώρες. Όταν είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε, προσθέτουμε στην κάθε τάρτα τα φρούτα.
Πηγή: arttable.gr